CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Snag a button

Sila letakkan URL anda supaya mama boleh terjah...

Monday, February 9, 2009

AkU & mY loVeLy FaMiLy..

Mama ngn puteri syg mama... skang susah benar nk ajak gambar sama2 ngn mama. Dia lg suka posing 'syok sendiri'. Masa ni tgh siap2 sbb babah nak bawa bercuti.. kebetulan mama pon cuti so amik kesempatan time ni la nak bawa ank2 kuar jln2. Selalu kami busy sgt... mama blk keja pon trus amik anak2 pegi cc, kdg2 kul 1 a.m baru smpai umah.... esok nak pi keja lak. Penat tu memang la penat tp disebabkan nak stabilkan ekonomi...kenala berkorban skang kan?


Pic kami sekeluarga...., kakak tu mmg suka senyum tp adik bkn men serious lg. Susah benar nak acah2 dia time amik gambar... control encem kot, hahahaha!!!


Rasanya ni 1st time aku post pic kepala bogel.... hehehe, x pakai tudung ler...jgn salah fhm lak. Aku ni malu sebenarnya, wakakaka...apa2 pon korang semua x leh la kata aku botak ker... beruban ker... rambut aku ni ala2 Yul kita tu la..ok tak??


Hahahaha... tgk anak teruna aku contol sengih. Babah dia lak yg over.... jgn marah yer sayang!!! Konon nak acah anak senyum la tu.... bedak kat muka Adam Zikry ni, kakak dia ler 'makeup' kan. Time mood ok leh ler tolong mama... time mood ko, bedak kat muka dia pon x mo bubuh. Geram jer aku dok suruh.. sabarrrr


Byk kali aku dok belek pic ni... tahu naper?? Aku nmpk kakak mcm budak besar lak.... mcm budak dah sekolah. Sweet mcm aku tak???? (pasan kejap).... Suka sgt peluk adik mcm tu, mmg jerit la adik x suka letak2 tgk kat bahu ke pinggang ke... x profesional ler kakak ni...


Korang leh nmpk dah senyuman mahal @ posing maut anak teruna aku nih... pic ni aku tujukan khas buat kawanku di kejauhan...Aizah syg. Amacam Zah???


Kakak ni memang x lepas dgn teddy nih.... nasib baik ler x usung koleksi barney & friends dia yg dekat 6 ke7 ekor tau kat umah tu... jenuhla kena beli beg besar la utk dia angkut kwn2 dia ni bila nak kuar bercuti... x kesah bawa letak dlm keta tp time nak angkut masuk dlm hotel tu ler, bayangkan ler nak usung barney & friends tu... mau aku gak kena tolong peluk kiri kanan


Adik tgk apa tu??? Tgk kakak naik buai yer.. adik x berani sgt nak join kakak sbb kaki x smpai tanah. X pe la adik... tunggu besar sket yer. Nnti kita men buai yer...


My lovely person in my life..., babah & Alia & Adam ( nama panggilan utk kakak n adik kat umah)... kat sini aku selalu sebut Zikry n Insyirah.... korang tahu kan??? Alia tu bukan nama aku... aku guna as a nickname jer.


Mama... babah... peaceeeeeeeeee!!!! Syg anak2 mama nih... men elok2 yer. Nnti jatuh lak.. kakak kena jaga adik tau, smbl men kena tgk2 adik sama tau!!!


5 comments:

saveme_zero said...

zikry mcm muka ikmal skit la..eekekek

ai said...

Akhirnya dapat gak tengok senyuman mahal budak encem ni! senyum banyak2 lagi tau. kau mmg encem zikry!! bila auntie dpt jumpa ni? leh kenal ngan ely. kt sni ely dah ade org nk kebas dah..keh keh..

Meh le jenjalan kl alia. dah lama nk jumpa kau. Sweet le kau. ngalahkan anak dara.tp aku pon cam kau gak..cam anak dara gak. ahakssss! :P

MUMMY ILA said...

cam kakak ngan adik2.
gila baban la ko kak ira.. muda jelita. jeles aku

iera_ayen said...

zah...ila...

korang memang suka benar wat aku kembang yer...dah bontot aku makin kembang ngalahkan org peknen...ni korang tambah lagi yer...

aku dah masuk 30an dah zah... makin tue laaa

Mama Herda said...

kak ira..ank2 ko ni tinggi ikut ko le..sure nti ambik gambor kelas diaorg dok tengah hehehe..aku suke pic kakak peluk adik tu..hehehe..