CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Snag a button

Sila letakkan URL anda supaya mama boleh terjah...

Wednesday, February 25, 2009

rUmaHkU sYuRgaKu...


Setelah sekian lama mengimpikan sebuah kehidupan yg lebih sempurna... impian untuk memiliki rumah sendiri, akhirnya impian dan harapan aku serta abg bakal tercapai tak lama lagi, Insyaallah... Bkn bermaksud kehidupan selama ni tak sempurna, cuma masih ada impian yg tak terlaksana iaitu memiliki "Rumahku Syurgaku"...

Selalu org bertanya, "dok kat mana sekarang ni?"... aku hanya menjawab," still dok dgn parents" sbb mak ayah aku pon mcm tak bersetuju kalo bayar sewa umah mahal2 tp bkn jadi hak milik kita, so selama itulah aku ngn abg still memasang angan2, harapan & impian... dan mungkin juga rezeki aku lebih kepada anak2 dan kini... aku ngn abg akan berusaha lebih & lebih lagi utk lihat anak2ku hidup dlm keadaan lebih sempurna & selesa.. ank2 mama sayang..., mama ngn babah akan buat terbaik utk kakak & adik, selagi kami termampu dan terdaya.... jadilah anak2 yg berguna buat mama & babah.

So kawan2... layan la gambar2 yg ada ni...bukan niat aku nak menunjuk-nunjuk tp sekadar berkongsi 'kegembiraan' yg x terucap ni... doakan yg terbaik buat aku & family... Insyaallah, aku akan buat kenduri masuk umah lepas semuanya setel....hopefully kwn2 yg jauh pon dpt dtg so dpt kita buat gathering kat sini... InsyaAllah


Rumah aku ni rumah teres 2 tingkat, rezeki aku & abg...dpt ler corner lot. Skang still dlm progress... kalo ikut maybe dlm bln 6 @ 7 ni complete kot... Gambar ni dari pandangan sisi la.. kiranya tepi ni jalan.

Pandangan dari hadapan... grill utk balcony n gate still x siap lagi... toilet fitting pon x compelete lagi... still in progress...


Yang ni umah jiran depan... Semi D yg hampir complete...kat dlm umah ni aku x sure lak dah complete ker tak... nnti aku masuk tgk.


Satu lagi pic umah aku dari pandangan depan... nmpk la manusia dok capture pic tu...saper lagi... aku la tu...heheheh..



8 comments:

MUMMY ILA said...

besonye umahhhhhhhhhhhhhhh!!! segan tol..

saveme_zero said...

besorrrrrrrr gile! segan nak kawan dgn org ni..huhu

nasz said...

bestnye umah besor mcm tu...

iera_ayen said...

nyampah aku dgn deme ni tau..
impian aku sejak b4 kawen lg,sampai ke anak 2 baru ler tercapai... tp apa2 pon, for sure take time gak ler bajet nak complete brg2 dlm umah ni... yg penting ada umh dulu...

Nur Syafawati said...

kak ira!!!aku amat kagum dgn rumah ko yg gah ni..huhuh..besar tul..double story lak tu..sonok nye ade umah sendiri yer...nanti dah siap leh la ajak kami2 mak2 ayam ni berjalan ke umah akak..hehehe..

ai said...

Ya Allahhhhhhhh!!! rezeki kau le Alian! Besar + cantik pulak tu. Selesa anak branak kau..herrrrmmm, bila la aku nk dpt merasa duk umah mcm kau ni.. :(

lyana said...

pergh..bosanyer....sonok dok umah bosa2 ni..senang anak nak lari2..ibunyer nak lari lintang pukang...nak wat kenduri kendara...hehehe...sonoknyer.....

Rafizah Nordin said...

uiks besonye umah...semi D lagik...mak oiii segannye weiii...