CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Snag a button

Sila letakkan URL anda supaya mama boleh terjah...

Saturday, March 14, 2009

tAg DaRi KwN ComElkU...AizAh

First time aku kena tag, dari Zah chumel...kawan MCom. Kena la tag psl kecantikan...mmg i likeeee. So Zah... sori la ye lambat benar nak jwb tag kamoo itu. Maklumla budak baru blajar..lgpon jarang benar aku dpt apdet kat blog ni...maklumla pekerja contoh...hahahahaha!!! Sebenarnya aku bz sket kat pejabat ... bos outstation. Ok la... layannnnnnnzzzzzzzz.


Utk penjagaan muka....aku pakai set Clinelle ni. Aku slalubeli kat farmasi, skang dah jual kat Watson & Guardian. Kulit muka aku combination..., so far aku pakai Clinelle ni sesuai bangatttt.

Tia Amelia ni plak ... baru try pakai. Sbb dia ada krim kunyit yg boleh pudarkan parut jerawat... best gak sbb aku perasan parut jerawat aku nmpk gak kurang.... dan bila letak kat jerawat baru2 nak naik tu...esok bangun dah kecut laaa.... ok lah bg aku, selagi sesuai aku pakai jer.


Lipstick... aku suka pakai Maybelline atau Loreal.... Silky Girl pon best gak. Aku suka yg sheer sket so bibir tak kering.

Eyeliner & mascara aku pakai Maybelline... kadang2 beli gak yg biasa2 mcm eyeliner Follow Me... best gak sebab eyeliner tu lembut senang jer calit..x comot.

Shadow plak aku pakai Silky Girl... tp cam x baper cantek warna dia, skang kan glamer Elianto... aku pkai la... sbb suka warna2 dia.


Aku pilih Dettol & Lifebuoy untuk body shampoo... aku x suka pakai sabun sebab kulit aku kering. Jarang sgt ler aku pakai sabun...baru cuci tangan pon dah kering inikan plak nak pakai kat bdn.
Ini shampoo yg agk sesuai dgn aku. Tapi selalu gak tukar2 syampu...nak carik yg betoi2 sesuai terutamanya yg scalp care.

Rexona...dari dulu mmg pakai yg ni sbb x melekit. Besttt!!! Perfume...byk sgt. Antaranya Avon ler.... , One drop perfume, Cosway & byk lagi ler...aku suka kumpul mcm2 perfume...x caya ker?? Dlm handbag aku mesti bawa yg kecik2 tu 2, 3, jenis.... hehehe..


Losyen ni best sebab sesuai dgn kulit aku yg cepat kering... asalnya pakaikan utk anak2...tp skang aku yg pakai.

Yg ni krim hangat dari cosway utk bakar lemak & selulit...maklumla slim menyelim camner pon kat perot tetap buncit ...hahahaha.

Ok tak Zah ku sayang...tugas ko aku dah siap....!!!

5 comments:

ai said...

hoiiiiiiiiii...segan aku wei!!!! mahal2 barang kecantekan kau alia..huhuhu..tak mcm aku, sume bedal je!

tp, kalau kau tak makeup pon manissssss je. sama mcm aku gak! kahhhhhhhhhhhh

MUMMY ILA said...

makoiiiiiiiii mahalnyeeeeeeeeee

Anis Zainal-Pacleb said...

hi alia! ni anis la aka raja anis aka anieszzainal... got ur blog details from YM.. ni yang dpt leave comment.....

klu2 free singgah la blog I ye.....

mama alia adam said...

weiii ...korang ni memang ler... apa yg mahalnyer??? x der beratus2 pon makeup aku semua tu.... Clinelle tu ker??? ala... aku selalu beli 3 in 1..kalo yg satu2 rasa rugi... lipstik ke eyeshadow ke beli sebatang 2... tahan bertahun.... itupon amik yg belas2 hengget jer..

ppb_ppkp said...

salam taaruf...besh blog ni..
tukar link eh..