CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Snag a button

Sila letakkan URL anda supaya mama boleh terjah...

Monday, March 22, 2010

Aku RisooooOOO...

Today checkup...Alhamdulillah semuanya ok tekanan darah ok, hB pon ok...bacaan cantek lagi, urine pon ok...cuma, ketinggian rahim ( ye ke.. x pasti lak)..nes tu tnya betoii ke due date ni?? Aku pon ckp yer...doc dh scan pon. Dia ukur lagi, takut dia salah dia panggil sorg lagi nes ukur...dpt +/- sama dgn dia, aku dh riso, nape plak?? Sebab tak baper faham kan.., ukuran tu utk apa.... Last dia ckp , s/a bb besar @ bersalin awal...means, ukuran bb tu bkn 22 weeks..adoi...so esok start daily chekup, sebab berat daku lebih 1kg then next week appmtn ngn doc...

Kalo ikut, aku mmg x baper larat, rasa lenguh kaki memanjang smpai aritu aku tnya sya..leh tak nak tempek jer koyok kat betis...nak tanya kat kapet, pc aku asyik dc jer..sakit ati aku...nasib sya o9 time tu...(tq sya) ... so bila nes tu ckp mcm tu, aku dah mula pikir.. kang tak pasal2 darah aku lak naik...lagi teruk, so aku tunggu la appointment ngn doc next week...harap2 semuanya ok, kalo tak pon aku nak pegi scan kat pakar la...nak make sure betoi2 supaya aku x susah ati sgt..huhuuuu .Kawan2, doakan moga x der apa2 yer...aku risooo. Moga aku n baby sihat, dan aku nak kelahiran normal...takotttt kalo x dpt....mmmmm.


4 comments:

fazilzura said...

kak , jgn le risau2 gitu ...
insyallah xde pe2... kang drh naik plak .. lg compom lain jd nye..
bwk bertenang kak , bnyakkan doa .. moge2 sume di permudah kan

irma said...

ooo....kalo akak nak tau...ima masa peknen 2nd&3rd smua jd cam gitu..kadang sampai ima tinggi suara dgn nes coz dia ckp ima slh kira date period.pdhl mmg betul date period tu.yg 3rd ima check up klinik desa&pakar gak.kena cam gitu gak cam 2nd.bila ima refer pakar,doc tu ckp..xder paper..dorang stkt ukur dgn tgn x semestinya tepat.doc ckp bukan benda serius pn,x yah risau.alhamdulillah...ok semua nya ank 2nd&3rd ima.

iera_ayen said...

ye ke ima...thanks a lot, mmg akk riso gak sbb masa 1st n 2nd ok jer...ni baru 5bln, dh dgr mcm2..mana tak riso kan...so leh lah lega sket...

A.I said...

Jangan le riso. aku doakan yg terbaek utk kau k... :)