CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Snag a button

Sila letakkan URL anda supaya mama boleh terjah...

Sunday, April 19, 2009

mAsiHkaH kAu iNgAt ?? ...


Aku sure sgt ramai kawan2 aku yg berkahwin atas dasar suka sama suka iaitu pilihan sendiri tp tak pasti pulak kalo ada gak kwan2 kita yg berkahwin atas pilihan keluarga... Apa2 pon, pastinya kita ada memori indah bersama suami kita terutamanya detik pertemuan dan perkenalan... alam percintaan hinggalah ke jinjang pelamin. So aku amat2lah berminat utk berkongsi cerita dan mengenali kwan2 dgn lebih dekat lagi... hope korang dpt buat tag aku ni yer. Mari kita tengok sejauh mana korang ingat lagi citer dulu-dulu...

1) Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya …
Bus stop dpn Kolej Proton, UUM ... sama2 tunggu bas nak balik umah cuti. Masa ni x bawak keta lagi, baru 1st year kan... junior lg.


2) Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan…
Nmpk mcm sombong sket ... berlagak jer. Control macho kot...


3) Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda …
"Cafe Bendang Emas" ... kafe favourite student UUM pada ketika itu...agak klasss ler.


4) Jika anda masih ingat, ayat yg dia gunakan ketika meluahkan perasaannya …
Saya (hehehe) nak berkawan dgn awak boleh?? Bkn berkawan biasa2 tu... serius laaa. Couple ... (nmpk sgt la x reti nak bercinta lagi kan....) Tapi aku direct kata, aku x yakin pada dia atau mana2 lelaki... biar masa jer menentukan...Sbb ini 1st love aku kan. Tapi Alhamdulillah...dia sabar hinggalah sekarang, menjadi suami n babah yg penyayang.


5) Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
5 tahun


6) Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
6hb Disember nnti genap 6 tahun perkahwinan kami.


7) Kejutan yg pernah dia buat pada anda …
Lepas seminggu dia luahkan perasaan pada aku... kebetulan mak n abah aku dtg jenguk aku kat UUM, dia minta izin parents aku utk kawan n jaga aku kat sini... dan berani2 nya dia kata, dia nk kawan ngn aku sampai ler kalo boleh berumahtangga... Giler betoii kan. Poyo jer awal2 kawan dh wat statement mcm tu. Tp agknya sbb dia jujur minta izin wpon baru jer berkawan, mak n babah aku mendoakan kami moga ada ler jodoh... Aminnn.


8) Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
Bahagia dunia n akhirat, walau x hidup mewah.. cukuplah sederhana dlm apa jua keadaan. Selain tu, kalo boleh nak 2 pasang anak... 2 boy, 2 gurl... so kena tambah lagi 2 ni... Insyaallah.


9) Bagaimana dia melayani karenah anak2 ?
Dia pon macam aku gak...garang n tegas tp dia lebih sabar x mcm aku. Aku nak jer cubit, tampar ( bukan dera yer...sekadar menghukum). Kakak lebih manja dgn dia...maybe gurl kot. Tapi dua2 pon rapat sgt....sbb babah suka bawa pi tmpt keje. So suka la anak2 aku itu..


10) Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda
Ok...baik, sbb ternyata dia seorang yg ramah sgt. Mudah mesra n senang bergaul... Antara menantu yg rapat dgn mak n abah...tp abg ipar aku ngn kak ipar pon rapat gak, cuma abg lebih lagi sbb kami mmg tinggal sekali dgn mak n abah aku.


So kwn2.... aku list nama sket kat sini (ely,sya, aizah, sue, yies, herda, alyn, sarah, teha, anne, zura,kir, kak fiza, eda,ila, nas, reen... sape lagi yer??? semua la, maaf yg tak tersebut nama ...) Sila selesaikan tugasan anda yer...jgn ngelat!!!

9 comments:

MUMMY ILA said...

wakakakakaka :))

saveme_zero said...

nama aku xde...aku tak termasuk kan..wakakakaka

♥ Eda ♥ said...

wahhh name aku ade aa..sker sker...

FaizAmYAirieL said...

kak ira..name aku xdek pownn...tp oleh krn ko pm aku sendiri utk wat ini tag aku amat suke n excited nak wat tag ni..kekeke..tenkiuu kak ira..

*MaMa HeRdA* said...

adeh..cite aku yg pyh nak kabor ni kak..hahaha..

mummy teha said...

wkakaakka,lawaklaa k.iraa;;hahah
daring sungguh cik abg akkk tuh eh!!romantik!!hehehhe!!

Nur Syafawati said...

perghhhhhhhh..gambo ko tu sgt jelita la kak ira!!!!!huh...romantiss!!!!!tq tag aku..insyaallah..aku wat nanti yer..heheh..tq kak ira

ai said...

wokeysssss!! nanti aku buat k :)

ai said...

AKU X RETI NK PRINT SCREEN..CAMNO NI???