CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Snag a button

Sila letakkan URL anda supaya mama boleh terjah...

Saturday, April 25, 2009

oPOcOt...MoLOtuP!!!

Naper tajuk entry aku kali ni lain benor bunyinyer... alkesah, aku on de way dgn hubby n anak2 aku ke CC (kedai komputer)... jarak perjalanan ke sini adalah amik masa lebih kurang 25 min sbb lalu byk traffic light (kalo x der traffic light langsung mahu 10 min pon dh smpai kot). Keta kami ikut belakang sebuah lori sampah yg sarat gak ler sbb dia bawak slow jer mcm siput... ikut punya ikut, aku dh ngantuk (maklumla baru balik keja)... ala2 pra nak lena ler, smbil nyusukan Zikry dlm ribaan aku. Tup2 satu bunyi letupan yg amat kuat buat aku terkojut... upenye tayar lori tu molotup. Naseb bek la abg bawa keta x follow dekat sgt..ade kot jarak dgn lori tu 2 biji keta. Aku dah tersirap darah... berdebar2 jantung aku. Aku mmg jenis cepat terkejut...aku x leh dekat ngn belon pon... kalo belon anak2 aku tiup pon aku takut. Bukan apa...kalo bunyi belon meletup tu wat dada aku kuat berdegup kuat n laju giler, wat aku penat x terkata apa dah..(cepatla aku kena skt jantung kalo selalu wat aku terkejut)... skang aku pasan kakak n adik pon jenis cepat terkejut mcm aku...


Apa2 pon aku bersyukur sgt sbb x der apa2 jadi kat kami semua...sbb tulah kita selalu dengar pepatah kata "malang x berbau" kan?? Kiranya bunyi tu kuat gak sbb org ramai kuar tgk bunyi apa ... kebetulan dekat kedai makan kat area situ. Aku dengar abg sebut, "naseb bek x ikut dekat"... aku yg dah memang terkejut + ketar, wat bodo jer... Abg meneruskan perjalanan smpai ler ke kedai kami dgn selamatnya. Syukur Alhamdulillah...Allah masih menyelamatkan kami. Kalo la ikut dekat tadi maybe abg break mengejut...dan aku yg nyusu Zikry ntah ler macam mana... Apa2 pon Alhamdulillah x der apa2 yg berlaku.

6 comments:

IRMALIAH MOHD RAMLI said...

alhamdulillah....sib baik korang xder paper.....dah cmaner dgn lori tu...x teruk ker?

ai said...

Sib baik takde apa2 kowang anak branak! Alhamdullilahhh...kalau tak, kempunan la aku nk melaga tetek ngan kau.. :P

Alia, kau dh abis pilih ke brg kat kedai aku tu? ada stok baru tu. Pilih la..kalau dah cukup, leh aku pos senin ni.. lalalalalalaaa

iera_ayen said...

aku riso laaa zah...pas kes aritu, skali lagi aku plak yg kena. time aku drive balik kje... ni lak lori yg tgh dtg arah bertentangan ngn aku...kiranya sayup2 nampk lori tu, tiba2 melotup tayar. naseb bek lori tu x laju ...agaknya kalo dia ilang kwln mesti meh cari aku ...huhuhu...

cedih ati aku tau...nangis dah aku terkojut + takut... doakan aku x der apa2 yer, aku anak banak...

el said...

laa aku igt belon yg meletup sbb tgk n3 tu...
haaa yelah alhamdulilah le xde pape...aku bab2 bw kete..ada lori ni mmg fobia..

woiiii psl ko x rogol aku pya blog...siap ko

saveme_zero said...

syukur alhamdulillah ko & famili xde apa2.

Anonymous said...

Kalau syg nak tau abg pun terkujat jugak mase tayar lori tu melotop....tapi control hensem la.....dada duk dup dap dup dap jugak....memang dah agak lori tu ade problem sebab duk bawak dah la macam siput pastu dengan bawak sampah giler punya berat....tu yg abg dah slow tu...lagipun takkan nak ikut rapat2 kot lori yang berbau harum semerbak tu hahahahahahha so syg abg pun memang terkojut jugak yek...abg tgk senyap je...ingatkan takde ape2...apa pun alhamdulillah kita semua selamat...amin....muahss luv u