CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Snag a button

Sila letakkan URL anda supaya mama boleh terjah...

Wednesday, April 29, 2009

HoMeWoRK tErTaNGguH

Rasanya dah basi tag ni kan??? Mesti kwn2 len dah wat tapi aku baru nak wat...almaklumlah bz body. Hehehe...mula2 ingat dh selamat x kena wat, tup2 dak ely ngn saper ntah (lupa lak aku,dh tue)...tag aku plak... so aku dh janji nak wat. Ely...ko x baca apa aku tulis...aku karate kang!!!

TUGASAN HARIAN...????

1) bila terakhir anda cuci toilet?
toilet kat umah...amatlah jarang cuci sbb abah ngn mak aku yg rajin mencuci... aku rajin gak...cuci toilet kat kedai

2)pencuci apa yg anda guna?
abah aku pakai Dettol,Mr Muscle...apa lagi yer. Mcm2 gak ada kat umah tu...produk Cosway pon ader gak.

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
seminggu sekali...kalo air tumpah ke apa ker, agak kerap gak ler...

4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
iron baju & tudung utk pegi keje esok arinyer...kemas menan anak2 aku yg bersepah masuk bawah kusi ler...katil ler...letak dlm raga menan.

5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
maggi atau goreng jer nugget, french fries dlm peti ais tuuuuu

6)minuman selalu anda buat waktu pagi?
milo O atau nestum 3 in 1

7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
pastikan alarm kat hp on yerrrr


BADAN ANDA...(adoiii kena jawab ker!!)


1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?
Berat= +/- 60kg (berat giler ni) Tingi = 165cm ( aku x pasti bab tinggi ni...kat kinik aku ukur 165...aritu aku ukur kat maner ntah 161...takkan kot aku makin ketot sbb berat badan naik... tersentot ke akuuuuu)

2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?
79kg (rasa-rasanya lah...ingt2 lupa dah aku)...masa peknen Zikry. Ye lah...skali kuar 3.74kg, patutlaaaaa aku mcm tong drum. Itupon x mo kuar kagi...lewat seminggu, agaknya kalo lewat sebulan mau badan aku 100kg kot...hehehehe.

3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan lansing?
ader ke??? dulu masa berat aku naik b4 kawen...aku amik biodex, mmg superb weiiii...abis sekotak tu aku tuwun 8kg...best tp saat itu x mampu aku nak beli. Aku penah amik jamu langsing kayangan tu...tp x nmpk sgt tuwun sbb aku kdg2 lupa makan...heheheh.

4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?.
rasanya masa study dulu...rajin exercise, pegi kuliah jalan kaki sbb malas nak tunggu bas...berat dlm 45-48kg, umor awal 20an

5) anda pernah sertai program pelansingan?
x penah...nanti laaa kalo ada lebih2 duit

6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?
aku jenis yg kurang minum air sbb tu badan aku cepat naik...dr pandangan mata org nmpk mcm aku slim jer tp aku leh rasa...perut mcm org peknen 3 bulan...peha pon rasa besar...bontot fuyoooo...kembangggg. so aku kenala bykkan minum air terutamanya air kosong.

7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?
mkn ikut dan jer... apa yg rasa nak makan aku bantaiii. makan lewat mlm sbb teman laki aku makan...makan fast food (i likeeeeee) sbb anak2 aku suka makan, so aku pon tumpang gak...

8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?
cukuplah setakat ideal dgn ketinggian...yg penting aku sihat walafiat, jauh dari sakit jantung, kencing manis & seangkatan dengannya ( sbb aku pnh kena diabetes ms alia, darah tinggi ms adam).

9) miliki gambar anda dulu dan kini?
ada, tp x byk ler...laptop ilang...ada byk sgt2 dlm tu. huhuhuuuuuu

10) sila upload...?

Gambor aku masa pas pantang kakak...kakak masa ni nak masuk 3 bulan. So nmpk kan bdn aku yg boolat... paling ketara kat muka tu. Chubby gilerrr...




Gambor atas tu dlm next year .... yg bawah tu 2007. Aku x der gambar penuh la the latest niiii, naper aku x amik yerrrr...nnti ler kalo pi man2 aku amik yer..



3 comments:

FaizAmYAirieL said...

makin kurus tu gamaknyee..slim jee..ehehe

el said...

ko xde gemoknye..selim je aku tgk...ayien je kembang kucup.kahhh berdekah3...

sori ayien guwau tenuk jek..hehehehe

ayien78 said...

tah...kalau 60kg kata berat huhuhuk...ayien ni apa???? obesiti???
huwaaa...jeles........