CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Snag a button

Sila letakkan URL anda supaya mama boleh terjah...

Sunday, April 12, 2009

***TaG AnAk-aNaKKu ***


Tugasan :
1) Letakkan Gambar Anak yg baru lahir.
Gambar kalo boleh mestilah gambar yang
msh dalam wad maknanya gambar anak hari PERTAMA

Maaf ye kawan2... pic Alia x der yg kat wad sbb masa dia lahir, dia kena admit kat wad baby sbb suspect drh dia kurang glukos sbb aku diabetes...so aku amik glukos dia... mcm tu ker?? So pic atas tu hari ke3 masa dia baru merasa dok atas katil kat umah..

2) Letakkan butir ini :

Nama penuh : NUR ALIA INSYIRAH BT YAZRIN HELMY

Nama Panggilan : ALIA, INSYIRAH, KAKAK

Jantina : PEREMPUAN

Tarikh Lahir : 20.05.2005 (CANTEKKAN!!)

Tempat Lahir : HOSPITAL KULIM

Berat Lahir : 3.40 KG

Cara Kelahiran : NORMAL - INDIUS

3) last sekali... apakah harapan korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini jadi apa besar nnt... dan KENAPA..?

Harapan aku... moga kakak menjadi role model kepada adik2. Moga dia dpt menggalas tanggungjawab sbg anak sulung dlm keluarga... menjadi anak yg solehah dunia & akhirat. Tentang kerjaya...terpulang pada dia sendiri, kalo yg betul2 menjadi minat dia...mama & babah sentiasa mendoakan moga kakak berjaya.



Pic ni beberapa jam selepas dilahirkan... mama masa ni x leh tidor sbb ntah mcm segar bugar lak...tgk je muka adik masa tu sambil teringat kat kakak kat umah dgn babah... x penah mama x tido dgn kakak...mcm mana lah kakak yer...

Nama penuh : MUHAMMAD ADAM ZIKRY B YAZRIN HELMY

Nama Panggilan : ADAM, ZIKRY, ADIK

Jantina : LELAKI

Tarikh Lahir : 14.06.2007


Tempat Lahir : HOSPITAL KULIM


Berat Lahir : 3.74 KG


Cara Kelahiran : NORMAL - INDIUS jugakkkkkk

3) last sekali... apakah harapan korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini jadi apa besar nnt... dan KENAPA..?

Harapan aku... adik menjadi anak yg soleh, hormat pada kakak & tak gaduh dgn kakak selalu. .. sbb mama kesian kat kakak selalu kena buli dgn adik. Adik pon jadilah anak yg berguna dunia & akhirat. Kerjaya..... pilihlah yg sesuai dgn adik. Mama & babah sentiasa menyokong yg mana baik dan pastinya yg mama x suka ... mama akan halang sebolehnya. Ingat tu!!!



Itu jer.... anak ketiga plak??? On planning lagi...hehehehehe






4 comments:

ppb_ppkp said...

kak ira....seronok kan dah ada sepasang

fazilzura said...

heheheh kak ira, baguih..kerja skolah dh siap yek..

sonok nye dh ada sepasang...3rd one cmner plak .. heheheh

MUMMY ILA said...

mak kecik.. anak maihaii lahir semangat tol!

dah beso budak2 ni ye. hehe..
x lama lg sure nak tambah ahli lg ni kan..kan..kan..kan?

saveme_zero said...

pipi tak hengatt! untung la ko..dah spsg skrg ni.