CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Snag a button

Sila letakkan URL anda supaya mama boleh terjah...

Tuesday, June 23, 2009

SeNyuManMu...MeMbUaTkU riNdU....

Mama suka benar tatap wajah anak2 mama... tapi tak byk gambar yg mama dpt ambik. Susah sgt kakak & adik nak posing... kdg2 kakak yg moody ...kdg2 adik lak x mo join, so ada la latest pic yg mama nk letak kat sini...

Pejam celik pejam celik...dah besar hero & heroin mama, bln Mei lepas kakak dah pon 4 thn, adik lak 2thn bulan Jun.... mama still ingat saat2 indah mama mengandungkan kamu berdua...babah sendiri pon selalu dok sebut kat mama pasal pengalaman babah tgk Zikry dilahirkan ke dunia... hmmmm....

Kadang2... dlm x sedar mama marah sgt dgn kenakalan anak2 mama...ada masa di luar kesabaran mama dan rasa geram mama... mama pukul jugak anak2 mama tp mama nak kamu berdua tahu yg mama hanya akan marah & pukul kalau anak2 mama mmg wat salah... mama x mo manjakan sgt nnti kamu berdua makin melampau, melawan ckp mama & babah... Bila kamu berdua besar nanti, kamu akan faham kenapa mama garang & tegas sgt dgn kamu berdua...adik pon mama pukul, kakak pon kena...yg salah tetap kena.

Tapi mama tetap leh senyum bangga bila mama dpt lahirkan kamu berdua...menjaga kamu berdua sebelum mama kerja kembali buat mama puas sgt. Mama dpt lihat perkembangan anak2 mama setiap masa... dan skang mama selalu tersenyum bila screen saver gambar kamu berdua kat ofis saling bertukar ganti slide demi slide... kalo mama tensen pon, mama rasa lega sgt. Terasa kakak & adik senyum kat mama... Mama sayangggggg sangat kakak & adik.....




Dua2 gambar ni masa kat Langkawi aritu..., kakak dgn teddy bear & adik lak dengan baby bob


Manja kan kakak n adik time tido... kakak selalu peluk adik dia. Dan adik pon sama gak.... mencari kakak. Tapi kalo time gaduh...adoiiilaaaa!!! Sakit tekak mama jerit kat kamu berdua.... sabar je lah.

Tgk la kakak...tgn mesti letak atas bahu adik. Tu time adik ok...kalo tak mesti kena debik ngn dia... Adik ni jenis rimas kalo kakak nak pegang ke, peluk ker... kalo dia yg wat x per.

Jarang sgt la adik nk join kakak dok kat seat belakang...selalunya kakak sorang jer. Adik mesti dok riba mama kat depan sbb nak cari susu...hehehehe



Mama... cepat la!! Adik bagi kakak peluk dia...

Tgh mood baik...kakak nak cium pon dia kasi...mcm ni la mama suka. Sweet sgt pic ni.


Kalo adik & kakak bergolek2 atas katil... mcm ni laaaa. Zikry pegang "ziky" kakak... (adik kakak no.2) hehehehe...

Adik bagi peluk lagi.... yeeeehaaaaa!!!


Senyum kat mama tu adik!!!!!...Baju kita sama kan??? Mama mesti beli sama corak tp lain kaler... suka lerrrr

Zikry nak wat peace mcm kakak...tp x reti, hehehehe...dia angkat dua2 belah tgn dia hahahahaha. Belasah je laa... dua jari gak kan???


Berselerak nyer meja...sbb kakak n adik makan sendiri. Skang dah x mo mama suapkan... x pe lah. Asalkan kamu berdua makan...mama x kesah. Lgpon nanti pekerja restoran tu x der keja lak ... dah meja bersih jer, hehehe!!!


Cakkkkk....mama!!!!



Jom makan KFC...adik ni gile kentang (teringat kat mummy).... pinjam ayat mummy jap.


Pic ni masa raya tahun lepas... keta pink jugak kakak punyer...sama kaler dgn beskal baru dia skang. Mmg skang demand yg pinky jer....





Adik yg baru bgn tido & kakak yg suka peace...posing je anak dara mama ni....Mcm aku kot masa kecik dulu...(mak aku kata)




4eva love...




8 comments:

saveme_zero said...

sonok kan tgk keletah anak-anak ni. kesabaran je la dalam mendidik anak2 kita ira. aku ni even sorang,huru hara gak la..hahaha

MUMMY ILA said...

tomey-tomey dia senyum..cam mama dia gak

ai said...

suke la aku tengok dowang tido tu..sweet je.. :)

el said...

hehehe a'ah comel je pic depa dua tu tido...danish pun suke tido ngan adek dia...adek pun suke kaco abg dia...hehehe

betul 2 tgh ok jer..segalanya indah..bila time buat pagai...antu keliwon sudah maliiii KAHHHHH

Nur Syafawati said...

kak ira..lebih kurang je aku tgk 2 badik ni..nak same besar je..hehehe..sonok tgk 2 badik tido berpelokan gitu..sgt rapat eh dorang...syoknyer ade sepasang...ngeh.ngeh..

FaizAmYAirieL said...

dah besa dah hero n heroinmu erk..ehehe..aku pon teringin nak sepasang cam ko jgk k ira..bile la agaknye tu..ehehe..k ira..ko x link aku erk..x nampak pon kat tepi tu blog aku...huhuhh

fazilzura said...

besh nye ado sepasang ni sis..
sure meriah umah kan ..

mama idzareef said...

salam ziarah..salam kenal.. :D