CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Snag a button

Sila letakkan URL anda supaya mama boleh terjah...

Wednesday, July 1, 2009

xTvT bErSaMa KeLuARgaKu..

Skang jadual aku setiap minggu agak full... xtvt yg aku n abg dah fix utk bersama anak2 bukan hanya di hujung minggu tapi kami luangkan masa utk berjoging lbh kurang 1-2 jam, sehari @ 2 hari dlm seminggu. So disebabkan aku sendiri rasa x baper nak sihat, aku ajak abg n anak2 sekali join aku joging...hehehehe. Tapi last week dpt joging sehari jer sbb ujan so abg gantikan xtvt men bowling...apa lagi sampai kul 12 mlm kat bowling centre lagi, x hingat doniaaa dah dpt men.

Ujung minggu lak abg dah bersemngt kembali utk teruskan hobi memancing. Dr dulu lg dia suka tp dia x der geng..., bila abg aku n biras dia(asben kakak aku) pon kaki pancing, dia pon dh mula kuarkan semua alat2 pancing dia...siap berhabis 2-3 ratus upgrade alat2 pancing tu. Bermula dari itu, xtvt ujung minggu kami anak banak adalah temankan abg aku memancing. First time aritu temankan abg dari kul 6.30 ptg smpai kul 12 mlm... last week sambil berkelah kul 5 ptg smpai kul 8 mlm... aku mmg ajak abg pegi ari Sabtu so ada la hari Ahad utk rehat sehari lagi. Wpon teman jer..tp aku yg penat lebih...anak2 plak tak yag ckp ler..sonok sbb dpt main pantai.

So aku kongsi gambar2 kat bwh ni...yg ari memancing tu nnti aku upload yer. Layannnnnzzzzzzzzzz.....




Nmpk tak?? Kenapa aku nak sgt berjoging...sbb badan aku dh nampak berisi. Mcm org peknen 4 bulan jer.... Nyampah aku!!!!!

Kakak & adik yg berlari sakan... pastu rilex men menan.

Adik yg dah keletihan... muka nak nangis sama tu sbb berebut botol air dgn kakak.


Besarnya peha aku.... mahu berdiet la pas ni.

Abah dok tgk adik & kakak yg berebut nak konker...mama dah lenguh kaki jadi camerawoman je lahhhh




6 comments:

Bed said...

hai akak...just follow ur blog...
akak m.com member gak kan? pakai nick name apa ek?tgh nk recall ni...

Nur Syafawati said...

weh..ni jogging ker jalan2 ni..kalau gini confirm x kuar peluh kak ira weh!!!hahahha

iera_ayen said...

bed - yup member Mcom. akk guna nick baby alia.

syafa - aku joging la..baju je lawa cam ni gi jalan2...heheheh

el said...

hahahahaha a'ah bju tu lawo ler..berkenan tgk

alahhh nk diet ape lg..aku pun heran ler..len la mcm aku..nk diet2 tpi molot dok ngap segala..kahhhh

FaizAmYAirieL said...

bagus aktiviti bakar lemak ni..ehehee..aku pon baru nak mulekan aktiviti hapuskan lemak pas ni..ekeke

Bed said...

yup ingat dah..